האם לילד שלי יהיה משקפיים?

אפריל 2nd, 2015 | No Comments

האם לילד יהיה מספר במשקפיים ד"ר ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד

השאלות של כל אמא שואלת: האם לילד יהיה מספר במשקפיים? האם הילד שלי יהיה קצר רואי? האם הילד יצטרך משקפיים בעתיד? האם לילד יהיה מרשם משקפיים? לפי המחקר אפשר לנבא האם יהיה לילד קוצר ראייה ("משקפי מינוס") דווקא לפי עוצמות רוחק הראייה (פלוס) נמוכות (שאינם גורמות לטשטוש או מצריכות משקפיים).

היום (2 לאפריל) התפרסם מחקר ארוך טווח אשר נמשך 20 שנה (זמן רב למחקר) ובדק את החיזוי או הצפי של עליית קוצר הראייה (מיופיה) או במילים פשוטות האם לילד יהיה משקפיים והאם המספר במשקפיים יעלה. המחקר התפרסם ע"י קרלה זאדניק ועמתיה מקבות המחקר Collaborative Longitudinal Evaluation of Ethnicity and Refractive Error או בשמה היותר מוכר CLEERE (הנגזר מראשי התיבות). המחקר פורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology השייך להסתדרות הרפואית האמריקאית. כתב העת נחשב בדרג ראשון בכתבי העת של רפואת העיניים (1/3 עליון בדירוג).

מסקנות המחקר הראו שקוצר ראייה (מיופיה) ניתנת לחזוי בילד שאינו סובל מליקוי ראייה (ילד שאינו בעל קוצר ראייה) בעזרת בדיקה פשוטה של עוצמת הליקוי הרפקטיבי (תשבורתי). המחקר הראה שאם הילד בעל מספר משקפיים מסוים בגילאים מסוימים אז הילד יהיה בעל קוצר ראייה שיגדל. המחקר הצביע כי לרוב מדובר על רוחק ראייה קל (היפרופיה) כגורם סיכון לפתח קוצר ראייה, כלומר דווקא מרשם פלוס (רוחק ראייה) קטן בגיל מסוים מהווה גורם סיכון לפתח קוצר ראייה בעתיד אצל ילדים. המחקר הוכיח כי מדובר על רוחק ראייה קטן והחיזוי שהילד יפתח קוצר ראייה (או גורמי הסיכון של התכנות מספר המשקפיים) שיגדל הינם:

רוחק ראייה של +0.75D או פחות (היפרופיה או מרשם פלוס של +0.75 או פחות) בגיל 6 מעידה לפי מחקר CLEERE שהילד יפתח בעתיד קוצר ראייה.

רוחק ראייה של +0.50D או פחות (היפרופיה או מרשם פלוס של +0.50 או פחות) בגיל 7-8 מעידה לפי מחקר CLEERE שהילד יפתח בעתיד קוצר ראייה.

רוחק ראייה של +0.25D או פחות (היפרופיה או מרשם פלוס של +0.25 או פחות) בגיל 4-5 מעידה לפי מחקר CLEERE שהילד יפתח בעתיד קוצר ראייה.

המחקר גם בדק ניתוח רב משתני של גורמי הסיכון להתפתחות קוצר ראייה שהראה כי אם להורה אחד יש קוצר ראייה אז לילד או לילדה יש גורם סיכון של פי 2.94 לפתח קוצר ראייה. אם לשני ההורים יש קוצר ראייה אז לילד או לילדה יש גורם סיכון של פי 7.73 לפתח קוצר ראייה.

האתר מוגן בזכויות יוצרים, אין להעתיק ו/או לצטט ו/או להקריא מהאתר בכל צורה שהיא לרבות צילום, סריקה, הקרנה ואמצעים אלקטרוניים שונים ללא אישור בכתב מד"ר ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד הפרה של הנ"ל תגרור נקיטת צעדים משפטיים על הפרת הזכויות.

השאר תגובה

תגיות

Cyclopentolate (ציקלופנטולט) Timolol Tropicamide (טרופיקאמיד) WSPOS: האיגוד העולמי לרפואת עיניים ילדים ופזילה אטרופין אמצעים לעצירת קוצר ראייה אסטיגמציה ביקור וייעוץ של הרופא גנטיקה וקוצר ראייה ד"ר ניר ארדינסט דרכים לעצירת קוצר ראייה האטה של קוצר הראייה האם לילד יהיה משקפיים המרכז לעצירת קוצר ראייה התפתחות חדות הראייה אצל ילדים חדות ראייה אצל ילדים טיפול באטרופין לעצירת המספר טיפול באטרופין לעצירת המספר במשקפיים טיפול תרופתי לעצירת המרשם מחקרים על ילדים וקוצר ראייה מיופיה מניעת קוצר ראייה נזקי שמש לעין סיבוכי קוצר ראייה סיבות לקוצר ראייה עדשות מגע עדשות מגע לעצירת קוצר ראייה עדשות משקפיים עצירת המספר במשקפיים עצירת מספר משקפיים עצירת קוצר ראייה עצירת קוצר ראייה משקפיים פירנזפין פירנזפין (Pirenzepine) פעילות בחוץ ומניעת קוצר ראייה פרופ' יאיר מורד פרופ' מורד ד"ר ארדינסט צור קשר צילנדר קוצר ראייה קוצר ראייה בילדים רוחק ראייה שינה באור או בחושך שכיחות קוצר ראייה תרופות

לוח מודעות