אורתוקרטולוגיה – עדשות אורתו-קיי

פברואר 13th, 2016 | No Comments

אורתוקרטולוגיה – עדשות אורתו-קיי ד"ר ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד

מה זה אורתוקרטולוגיה?

אורתוקרטולוגיה – עדשות אורתו-קיי נגזרות מהמונח אורתו (משמעות: תקין, נכון יישר), קרטו (קרנית) לוגיה (תורה). עדשות אורתו-קיי שייכות למשפחת עדשות המגע בעלות פרופיל עיצובי של גאומטריה הפוכה, והיא טכניקה שבה מרכיבים עדשת מגע על העין במשך הלילה, בזמן שינה. אורתוקרטולוגיה – עדשות אורתו-קיי אינו תחום חדש והוא יחסית ותיק בתחום עדשות המגע והם קיימים מאמצע שנות ה 50.

מה מיוחד באורתוקרטולוגיה ובעדשות מגע אורתו-קיי?

עדשות מגע אורתו-קיי יכולה להוריד מספר במשקפיים (בדומה לניתוח להסרת משקפיים) עד מינוס 4.50 או מינוס 5.00 וגם אסטיגמציה עם הכלל. האפקט הפיך ובהתאם למספר המשקפיים צריך לישון איתם כל יום או כל לילה לסירוגין. בנוסף, נמצא כי אורתוקרטולוגיה והרכבת עדשות מגע אורתו-קיי יכולות לעצור את קוצר הראייה (עליית המספר במשקפיים).

כיצד אורתוקרטולוגיה – עדשות מגע אורתו-קיי עובדות?

העדשה משנה מספר תהליכים של גדילת, נדידה ולבסוף גם את קמירות הקרנית כך שבבוקר, לאחר הסרתה, קמירות הקרנית שטוחה יותר ומאפשרת תיקון אופטי של קוצר הראייה.

כיצד מתאימים עדשות מגע אורתו-קיי?

תהליך ההתאמה ארוך יותר מהתאמה של עדשות מגע רגילות ודורש מעקב וביקורות במונרת סדק ויחד עם מיפוי קרנית הנקרא גם טופוגרפיה של הקרנית (Corneal Topography).

כיצד עדשות מגע אורתו-קיי יכולות לעצור את קוצר הראייה?

עדשות מגע אורתו קיי מונעות את הטשטוש ההיקפי של רוחק ראייה בקרב ילדים עם קוצר ראייה. נמצא כי טשטוש היקפי של רוחק ראייה אצל קצרי רואי גורם לעליית המספר.

איזה מחקרים בדקו את השפעת אורתו-קיי על עצירת המספר במשקפיים?

  1. דיווחים על האטת הגידול בקוצר הראייה בנבדקים שהשתמשו בעדשה זו רק בעין אחת, הביאו למחקר שבדק את השפעת הרכבת העדשות האלה אצל 35 ילדים שהושוו ל-35 ילדים מרכיבי משקפיים. נמצא כי לאחר שנתיים של הרכבת עדשות חלה ירידה של 50% בקצב גידול אורך העין וכן בעומק הלשכה הקדמית. כפועל יוצא נמצא במחקר אחר כי קצב גידול המספר היה נמוך משמעותית במרכיבי העדשות, וכי אורך העין היה נמוך ב-53% בקבוצת מרכיבי עדשות אורתו-קיי לעומת קבוצת הביקורת.
  2. במחקר אחר נמצא כי לאורתוקרטולוגיה – עדשות אורתו-קיי לא הייתה הצלחה, המחקר נמשך שנתיים ונמצאו תוצאות קצת פחות מרשימות. במחקר נמצא כי בהרכבת עדשות מגע אורתו-קיי הטעות התשבורתית שהתקדמה בסיום המחקר (ערך ספריי אקוויוולנטי) הייתה 2.59±1.66- בקבוצת הביקורת (משקפיים), ובמרכיבי עדשות אורתו-קיי -2.55±1.86. כמו כן, אורך העין גדל ב-0.13 מ"מ יותר בקבוצת הביקורת בהשוואה למרכיבי עדשות אורטו-קיי.
  3. במחקר נערכה השוואה בין 43 נבדקים שהרכיבו עדשות אורתו-קיי לבין 37 נבדקים שהרכיבו משקפיים חד-מוקדיים ונמצא כי עדשות אורתו-קיי האטו ב-52% את התקדמות אורך העין לאחר שנתיים של מעקב. מחקרים נוספים שבדקו מדגם נבדקים רחב ועקבו במשך שנתיים גם תמכו בנתונים אלו.
  4. מחקר שהתבצע באותה קבוצת גילאים ובתקופת מחקר קצרה יותר מצא כי עדשות אורתו-קיי האטו ב-63% את התקדמות אורך העין.  בתחום העדשות האורטוקרטולוגיות בוצעו מחקרים רבים  בהם מחקרים רב-מרכזיים שרובם בוצעו בעשור האחרון.

מהם הסכנות והסיבוכים בהרכבת  עדשות אורתו-קיי?

הסיבוך בגדול ביותר של עדשות אורתו-קיי הוא זיהומי קרנית (זיהום קרנית עלול להוביל לכיב קרנית שמסכן את הראייה( ההתאמה של עדשות אורתו קיי דורשת מיפוי קרנית מלבד הציוד הרגיל ולאחר הרכבתן דורשות ניטור קפדני וביקורות מסודרות. הנתונים של המחקרים אודות סיבוכים של אורתו קיי מצביעים כי מרכיבי העדשות הם בעיקר צעירים, שישנים איתן ושהקרנית שלהם מידקקת. הללו מהווים גורמי סיכון מוגבר לזיהומי קרנית. במחקר שנערך בסין, בטייוואן ובהונג קונג בקרב מרכיבי עדשות אורטו-קיי בני 15-8 התגלתה שכיחות גבוהה ביותר של זיהום קרנית חיידקי (Microbial Keratitis). זיהום הקרנית המוביל (כ-38%) נבע ממקור פסאודומונס אארוגינוזה (Pseudomonas aeruginosa) ואחריו זנים שונים של אקנתמבה (33%).

המידע באתר אינו אמור להחליף ביקור או ייעוץ אצל איש המקצוע או הרופא, ייעוץ רופאי כרוך בביקור פורמלי והליך בדיקה אצל איש המקצוע . המידע נועד לשפר את ההבנה והידע בתחום קוצר ראייה. הטיפולים וההליכים המתוארים באתר אינם מהווים המלצות לטיפול רפואי או להליך רפואי וכל מטרתם לספק מידע, תיאור והסברים אודות טיפולים והליכים מקובלים בתחום קוצר ראייה.האתר מוגן בזכויות יוצרים, אין להעתיק ו/או לצטט ו/או להקריא מהאתר בכל צורה שהיא לרבות צילום, סריקה, הקרנה ואמצעים אלקטרוניים שונים ללא אישור בכתב מד"ר ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד. הפרה של הנ"ל תגרור נקיטת צעדים משפטיים על הפרת הזכויות. האתר מוגן בזכויות יוצרים – כל הזכיות שמורות©

השאר תגובה

תגיות

Cyclopentolate (ציקלופנטולט) Timolol Tropicamide (טרופיקאמיד) WSPOS: האיגוד העולמי לרפואת עיניים ילדים ופזילה אטרופין אמצעים לעצירת קוצר ראייה אסטיגמציה ביקור וייעוץ של הרופא גנטיקה וקוצר ראייה ד"ר ניר ארדינסט דרכים לעצירת קוצר ראייה האטה של קוצר הראייה האם לילד יהיה משקפיים המרכז לעצירת קוצר ראייה התפתחות חדות הראייה אצל ילדים חדות ראייה אצל ילדים טיפול באטרופין לעצירת המספר טיפול באטרופין לעצירת המספר במשקפיים טיפול תרופתי לעצירת המרשם מחקרים על ילדים וקוצר ראייה מיופיה מניעת קוצר ראייה נזקי שמש לעין סיבוכי קוצר ראייה סיבות לקוצר ראייה עדשות מגע עדשות מגע לעצירת קוצר ראייה עדשות משקפיים עצירת המספר במשקפיים עצירת מספר משקפיים עצירת קוצר ראייה עצירת קוצר ראייה משקפיים פירנזפין פירנזפין (Pirenzepine) פעילות בחוץ ומניעת קוצר ראייה פרופ' יאיר מורד פרופ' מורד ד"ר ארדינסט צור קשר צילנדר קוצר ראייה קוצר ראייה בילדים רוחק ראייה שינה באור או בחושך שכיחות קוצר ראייה תרופות

לוח מודעות