הגורמים והסיבות לקוצר ראייה

מאי 6th, 2015 | No Comments

הגורמים והסיבות לקוצר ראייה דר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד

קוצר ראייה נוסקת בשכיחותה ברחבי העולם. בשנים האחרונות, משאבים רבים מופנים למחקר אודות הגורמים והסיבות לקוצר ראייה. בעולם המערבי קוצר הראייה נהפך למגיפה של ממש וכל זאת התרחש בהפרש של דור אחד בלבד. לאחר פרסום מאמר אודות עצירת קוצר ראייה, דר' ניר ארדינסט ופרופ' יאיר מורד מהמרכז לעצירת קוצר ראייה ריכזו את הסיבות הגנטיות והסביבתיות לפיתוח קוצר ראייה במאמר הבא.
מחקרים מצאו כי למרכיב הגנטי או התורשה יש גורם סיכון משמעותי ביותר לפתח קוצר ראייה. למשל, אם להורה אחד יש קוצר ראייה אז לילד  יש גורם סיכון של פי 2.94 לפתח קוצר ראייה. אם לשני ההורים יש קוצר ראייה אז לילד שלהם יהיה גורם סיכון של פי 7.73 לפתח קוצר ראייה. יש לציין כי גורם הסיכון לפתח קוצר ראייה נמדד ביחס לילדים עם הורים ללא קוצר ראייה.
מלבד למרכיב התורשתי או הגנטי קיים גורם נוסף לקוצר ראייה הינו טשטוש היקפי. טשטוש היקפי (כאשר נופלת דמות מטושטשת בהיקף הרשתית). חוסר הפוקוס בהיקף הרשתית דווקא מופיע מאחורי הרשתית ולכן מוגדר כטשטוש היקפי של רוחק ראייה. טשטוש היקפי של רוחק ראייה תורם לעליית מתונה של קוצר ראייה. סיבות נוספות שניתן למנות הינם תת תיקון למרשם של הילד (העדר מספר מלא במשקפיים), אורכי גל מסוימים בסביבת הילוד, עונת הלידהעבודה מקרוב (קריאה, כתיבה, תחביבים, מחשבים שימוש בסמארטפונים ועוד), העדר פעילות מחוץ לבית, משך ההריון של האם, זמן רצוף של עבודה מקרוב (קריאה, כתיבה, עיסוק במחשבים וכו'), סוגי תאורה וילדים בכורים.

הגורמים והסיבות, סביבתי וגנטי, לקוצר ראייה דר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד

הגורמים והסיבות, סביבתי וגנטי, לקוצר ראייה דר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד

המידע באתר אינו אמור להחליף ביקור או ייעוץ אצל איש המקצוע או הרופא, ייעוץ רופאי כרוך בביקור פורמלי והליך בדיקה אצל איש המקצוע . המידע נועד לשפר את ההבנה והידע בתחום קוצר ראייה. הטיפולים וההליכים המתוארים באתר אינם מהווים המלצות לטיפול רפואי או להליך רפואי וכל מטרתם לספק מידע, תיאור והסברים אודות טיפולים והליכים מקובלים בתחום קוצר ראייה.
האתר מוגן בזכויות יוצרים, אין להעתיק ו/או לשכתב ו/או לצטט ו/או להקריא מהאתר בכל צורה שהיא לרבות צילום, סריקה, הקרנה ואמצעים אלקטרוניים שונים ללא אישור בכתב מדר' ניר ארדינסט פרופ' יאיר מורד. הפרה של הנ"ל תגרור נקיטת צעדים משפטיים על הפרת הזכויות. האתר מוגן בזכויות יוצרים – כל הזכיות שמורות©

השאר תגובה

תגיות

Cyclopentolate (ציקלופנטולט) Timolol Tropicamide (טרופיקאמיד) WSPOS: האיגוד העולמי לרפואת עיניים ילדים ופזילה אטרופין אמצעים לעצירת קוצר ראייה אסטיגמציה ביקור וייעוץ של הרופא גנטיקה וקוצר ראייה ד"ר ניר ארדינסט דרכים לעצירת קוצר ראייה האטה של קוצר הראייה האם לילד יהיה משקפיים המרכז לעצירת קוצר ראייה התפתחות חדות הראייה אצל ילדים חדות ראייה אצל ילדים טיפול באטרופין לעצירת המספר טיפול באטרופין לעצירת המספר במשקפיים טיפול תרופתי לעצירת המרשם מחקרים על ילדים וקוצר ראייה מיופיה מניעת קוצר ראייה נזקי שמש לעין סיבוכי קוצר ראייה סיבות לקוצר ראייה עדשות מגע עדשות מגע לעצירת קוצר ראייה עדשות משקפיים עצירת המספר במשקפיים עצירת מספר משקפיים עצירת קוצר ראייה עצירת קוצר ראייה משקפיים פירנזפין פירנזפין (Pirenzepine) פעילות בחוץ ומניעת קוצר ראייה פרופ' יאיר מורד פרופ' מורד ד"ר ארדינסט צור קשר צילנדר קוצר ראייה קוצר ראייה בילדים רוחק ראייה שינה באור או בחושך שכיחות קוצר ראייה תרופות

לוח מודעות